Politica

Marcel Ciolacu: Nu putem decapita armata, cu război la graniţă

Marcel Ciolacu a dat asigurări că rotaţia premierilor, prevăzută iniţial pentru data de 25 mai, dar amânată ulterior, se va realiza conform protocolului, subliniind încrederea pe care i-o acordă actualului premier, Nicolae Ciucă, cel care ar urma să-şi prezinte demisia din fruntea executivului, la momentul stabilit.

Se face cu certitudine. Atat eu cat si domnul premier suntem oameni de onoare si am inteles momentul complicat prin care a trecut Romania, pentru ca orice s-ar spune, haide sa fim corecti, a fost complicata pentru intreaga Europa, dar am reusit sa depasim onorabil aceste crize suprapuse.
Sunt inca multe de facut, dar s-au si luat masuri corecte, poate unele un pic intarziate. Poate trebuia mai repede reglementarea pretului la energie, poate nu aveam nici inflatia de 16%, dar bine ca nu am ajuns la 30%.

Noi suntem intr-o coalitie care a adus stabilitate in Romania. In ultimul an au venit in Romania investitii de 11 miliarde de euro, un record.

Daca ne uitam ce a insemnat acea perioada de doi ani de guvernare de dreapta, PNL cu USR, si la ce coerenta e acum.

Categoric exista o decizie in PSD ca eu sa fiu desemnat premier.

Nu cred ca domnul presedinte nu a stiut de acest acord politic. Constitutional, presedintele desemneaza premierul la propunerea unei majoritati. Majoritatea exista si este exclus sa am temeri ca domnul Ciuca nu-si va prezenta demisia.

Sunt total de acord ca nu trebuie facuta rotatia pe 25 mai. Suntem politicieni, domnul premier isi va prezenta demisia la momentul potrivit. Avem pasii si avem deja totul stabilit.”, a declarat Marcel Ciolacu

sursa