Politica

Marcel Ciolacu: PSD a mâncat această pâine

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seară, că dacă invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis la consultări, la Cotroceni, va fi una formală, le va recomanda colegilor săi din PSD să nu se prezinte.

Haideţi să vedem forma de invitaţie a preşedintelui. Dacă este una formală, ca şi data trecută, eu o să le recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu are rost să mergem la o mascaradă în care să ni se spună cât de gravă e situaţia. PSD a mâncat această pâine. Am venit şi ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban. Am văzut ce a urmat şi în ce dezastru am ajuns”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

O să venim cu specialişti pe fiecare domeniu şi îi vom alege pe cei mai buni pentru această perioadă critică a României. Stăm pe o bombă socială, pică tot capitolşul românesc. Nu vin salvările din exteriorul României. Soluţiile sunt în interiorul României”, spune Ciolacu.
Preşedintele PSD a mai declarat că partidul pe care îl conduce va merge la Cotroceni cu o listă de 10 conditii pentru Guvern:

1. Plafonarea preturilor la energie

2. Compensarera facturiolor platite de cons casnici si IMM-uri la nivelul din decembrie 2020

3. Subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorul din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020

4. Aplicarea Legii Consumatorului Vulnerabil

5. Creşterea alocaţiilor pentru copii, conf Legii 14/2020

6. Creşterea salariului minim

7. Creşterea pensiilor, conform Legii 127/2019

8. Gestionarea pandemiei. Aici social-democraţii notează: Vaccinare plus testare. 1500 de paturi ATI în 30 de zile. Creşterea stocurilor de urgenţă, atragerea de perrsonal medical.

9. PNRR, despre care liderul social-democraţilor spune că „nu poate fi pus in aplicare. Nou nu avem autorităţi de management. Vând poveşti”.

10. Alocarea fondurilor la nivel local ”, a declarat Marcel Ciolacu.

sursa