Politica

Marcel Ciolacu: PSD nu va susține un guvern minoritar

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre calculele post-moțiune și s-a arătat de părere că soluția ar fi un guvern de tehnocrați până la organizarea de alegeri anticipate, transmite Agerpres. Moțiunea de cenzură depusă de social-democrați este programată să intre marți la vot în plenul Parlamentului.
„PSD nu va susţine un guvern minoritar”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la România TV.

Președintele PSD consideră că alegerile anticipate sunt soluția potrivită la ora actuală. Până la alegeri totuși, spune el, ar trebui instalat un guvern de tehnocrați.
„În acest moment, şeful statului, preşedintele Iohannis, trebuie să intervină şi să îşi dea seama, să recunoască tâmpeniile făcute, să îşi dea seama că avem o vulnerabilitate imensă, ca stat, ca suveranitate şi ca tot. Acest guvern nu mai poate continua. Trebuie să cadă mâine”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă a fost căutat de președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a negat: „Nu. Nu ne-am auzit de mult timp. Presupun că o să ne invite la consultări”.

El a explicat că la Biroul Permanent Naţional al PSD s-a discutat dacă să se meargă sau nu la consultări la Cotroceni, iar părerile au fost împărţite şi se va lua o decizie după votul la moţiune.

Guvernul instalat după moțiune, spune președintele PSD, ar trebui să ia măsuri precum plafonarea preţurilor la energie, compensarea facturilor plătite de IMM-uri şi consumatori la nivelul decembrie 2020, subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul decembrie 2020, aplicarea legii consumatorului vulnerabil, creşterea alocaţiilor pentru copii, creşterea salariului minim, creşterea pensiilor, gestionarea pandemiei, PNRR – adoptarea sistemului de implementare şi alocarea fondurilor la nivel local.

sursa