Politica

Marcel Ciolacu face praf Guvernul Cîţu

Invitat la România Tv, Marcel Ciolacu a criticat dur Guvernul condus de premierul Florin Cîţu. Liderul PSD susţine că România a devenit un stat vulnerabil, condus de un guvern ineficient şi corupt. Mai mult, Ciolacu a declarat că în curând românii vor ieşi cu furcile în stradă din cauza sărăciei.
Marcel Ciolacu susţine că România a devenit un stat vulnerabil, condus de un guvern ineficient şi corupt. Liderul PSD îi cere preşedintelui Iohannis să intervină şi să pună capăt acestei situaţii.
Suntem la aproape 2 ani de cand Iohannis a impus aceste guverne: ba Guvernul Orban, ba Guvernul Cîţu. Constatam un stat vulnerabil, cu un guvern ineficient, corupt, care mai nou e condus si de un penal strategic.

Daca fac o comparatie intre Romania si Grecia, observăm că Grecia a primit avans de laPNNR, a depus tot ce inseamna pentru aplicarea urmatorului exercitiu financiar. Noi avem un PNRR intarziat, toate lumea e in concediu.

Sunt inghetate toate veniturile, avem inflatie de 5 la suta, avem cresteri de costuri la energie, gaze, toate se vor duce in pretul alimentelor. Ne aflam in aceasta situatie pentru ca toate resursele sunt folosite in lupta domnului Cîţu şi a domnului Orban.

Romanii vor ieşi în stradă cu furcile pentru sărcie. În doi ani au reușit să nenorocească acest popor. Nu se poate ca o treime dintre români să aibă salariul minim pe economie. Nu știu dacă face toată lumea evaziuni.

Domnul Iohannis ar trebui sa intervina si sa puna capat acestei situaţii. Toata lumea stie ce se intampla in Romania. Noi suntem un stat vulnerabil in aceste momente”, a declarat Ciolacu la Romania Tv.

Liderul PSD a declarat că în curand social-democratii vor depune o motiune de cenzura.

„Categoric vom depune o motiune de cenzura. Partidele au un statut ce trebuie respectat. Stiu ca atat in PSD cat si în PNL persoanele condamnate nu au ce cauta. Ce facem cu ‘fara penali in functii publice?’

E vorba doar de penali reabilitati? sau si de cei nereabilitati?

Noi vorbim de primul ministru al Romaniei. Stiu ca domnul Dragnea nu a putut la un moment dat sa ocupe o astfel de functie pentru ca avea o condamnare cu suspendare. Sunt legi conexe. Atata timp cat ai avut o condamnare penala nu esti indreptatit sa primesti informatii secrete.

Nu ai dreptul sa fii informat, reabilitat sau nereabilitat. Cum conduce un prim ministru fara informatii secrete?

Cine ii mai transmite informatii secrete in baza legii?”, a mai declarat liderul PSD la România Tv.