Politica

Marcel Ciolacu: Avem semnale că moțiunea de cenzură va fi votată și din PNL / PSD poate guverna de a doua zi

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut, luni, că există semnale că inclusiv unii dintre parlamentarii PNL ar vrea să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. „Există asemenea semnale, atât la liderii de grup, cât și la mine personal”, a punctat Ciolacu. Acesta crede că moțiunea va fi depusă miercuri, urmând să fie votată săptămâna viitoare.

Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură

Liderul social-democraților a precizat, la Antena 3, că au terminat negocierile cu partenerii sociali și „cu toții „au spus foarte clar că este oportun să depunem moțiunea de cenzură și acest guvern să plece”.

Ciolacu a mai spus că textul moțiunii de cenzură a fost finalizat în urma acestor negocieri, dar și a discuțiilor cu parlamentarii AUR: „Își doresc ca și noi că această moțiune de cenzură să treacă”.

Ciolacu a afirmat apoi că dacă moțiunea va trece, PSD poate guverna chiar de a doua zi: „Se poate și un guvern minoritar, se poate crea o nouă majoritate, se pot face alegeri anticipate. Avem oamenii pregătiți, avem discuții cu toți partenerii sociali și știm care sunt prioritățile României și avem capacitatea de a doua zi să guvernăm”.

sursa