Actualitate

Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție

Un medic din București trage un semnal de alarmă cu privire la certificatele de vaccinare false. Oamenii își pot câștiga astfel accesul în mall-uri și centre comerciale, dar nu se vor putea proteja în fața COVID-19, riscând astfel să dezvolte o formă severă a bolii, sau chiar să ajungă la deces.

Prin vaccinare oamenii se imunizează în fața COVID-19, iar dacă totuși ajung să se infecteze, forma de boală pe care o vor dezvolta este una mult mai ușoară, comparativ cu efectele pe care SARS-CoV-2 pe poate avea în rândul persoanelor nevaccinate. Totuși, acest aspect nu este luată în calcul de toată lumea, iar certificatele false de vaccinare, care nu asigură protecție, ci doar o hârtie ce permite cetățenilor să „fenteze” noile restricții.
Unul dintre locurile în care se „comercializează” aceste certificate de vaccinare verzi sunt și grupurile de Facebook, reclamă medicul Vasi Rădulescu. Medicul a încercat să semnaleze acest fapt tot pe o rețea de socializare și este extrem de curios cum pot oamenii să fie dispuși să plătească pentru o hârtie care nu le aduce nici un fel de protecție.

Există niște grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ți faci business din așa ceva. Vă anunț că Poliția Română a primit deja informațiile și va acționa repede.

Și cum vă puteți lua un certificat, știind că aveți o hârtie și ZERO protecție în fața bolii? Câtă inconștiență e asta?
Idem cu cei vaccinați la chiuvetă, bașca figurând și vaccinați în sistem! Dacă vedeți moarte pe lângă voi și vreți vaccin, cum procedați? Vă autodenunțați”, a explicat medicul Vasi Rădulescu, pe pagina lui de Facebook.

sursa