Social

Mercenarul scoțian a fost angajat să-l omoare pe Pablo Escobar

În 1989, o echipă de mercenari britanici, condusă de scoțianul Peter McAleese, a călătorit în imperiul criminal al celui mai periculos om din lume pentru a-l asasina.

Pablo Escobar a fost liderul cartelului de droguri din Medellin în Columbia și unul dintre cei mai bogați ticăloși din istorie.

El a fost cel mai mare producător și distribuitor de cocaină din lume, responsabil pentru până la 80% din comerțul mondial cu droguri la acea vreme.

Ex-agentul SAS McAleese a fost recrutat de un cartel columbian rival pentru a-l scoate pe Escobar.

Un nou documentar, „Killing Escobar”, spune povestea misiunii în cele din urmă nereușite – și a omului din spatele ei.
Regizorul David Whitney a spus că McAleese, care s-a născut la Glasgow în 1942, era un „om complex” care avea multe „frământări interioare”. A fost crescut în Riddrie – la periferia celui mai mare oraș al Scoției – și la umbra infamei sale închisori Barlinnie, unde tatăl său – un „om foarte dur și violent” – și-a petrecut timpul.

În film, McAleese, care are acum 78 de ani, spune: „Am fost antrenat să ucid de armată, dar instinctul de luptă a venit de la Glasgow”.

McAleese spune că a plecat de acasă și s-a alăturat armatei la 17 ani pentru a găsi o modalitate de a-și canaliza agresiunea. S-a înrolat în Regimentul de Parașute și a devenit membru al elitei 22 Regiment SAS.
A slujit în Borneo împreună cu SAS, luptând într-un război feroce în junglă, înainte de a părăsi armata britanică în 1969, o decizie pe care o descrie ca fiind cel mai rău lucru pe care l-a făcut vreodată.

McAleese a plecat de la o slujbă la alta „fără să se potrivească”. El spune că s-a simțit pierdut și agresivitatea sa a devenit mai gravă până la punctul în care a fost trimis în închisoare pentru agresarea unei prietene.

La eliberare, McAleese a căutat să recreeze zgomotul carierei sale militare, găsind acțiune ca „mercenar” în războiul civil din Angola și mai târziu în Rodezia (acum Zimbabwe), precum și în Africa de Sud.

L-a cunoscut pe Dave Tomkins în Angola în 1976. Tomkins nu era un soldat obișnuit, dar știa cum să facă tranzacții și să furnizeze arme. Perechea improbabilă a devenit mari prieteni și Tomkins a fost cel care l-a abordat pe McAleese cu privire la misiunea de a-l ucide pe Escobar.
sursa