Politica

Ministrul de Interne şi directorul STS, vor fi audiaţi în Parlament

Felul în care autorităţile au eşuat în intervenţia de la Caracal va fi cercetat în Camera Deputaţilor! Președintele Comisei de apărare, siguranță și ordine publică a Camerei Deputaților, Dorel Căprar, a anunțat că i-a convocat la audieri, pentru luni, pe ministrul de Interne, Nicolae Moga, și pe directorul STS, Ionel Vasilca, pentru a da explicații privind intervenţia autorităţilor.
”Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum și numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de execitare a atribuțiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului de Telecomunicații Speciale, pentru analizarea situației și în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17, este convocată ședință a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților”, a anunțat Căprar, într-o postare pe Facebook.
De asemenea, vor fi audiaţi în comisie şi fostul șef al Poliției Române, Ioan Buda, succesorul său în funcție, Florian Dragnea, precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă, Mihai-Cristian Mărculescu.

sursa