Politica

Mircea Fechet a depus jurământul și este oficial noul ministru al Mediului, apelor și pădurilor

Mircea Fechet a depus jurământul și a devenit oficial noul ministru al Mediului, apelor și pădurilor, în contextul în care predecesorul său, Costel Alexe, a demisionat ca urmare a faptului că a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași la alegerile locale din 27 septembrie.
Mircea Fechet a fost numit, joi, de președintele Klaus Iohannis, în funcția de ministrul Mediului, apelor și pădurilor. Acesta urmează să își depună jurământul de învestitură astăzi, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

Totodată, Klaus Iohannis a semnat joi și decretul prin care se ia act de demisia lui Costel Alexe și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului, potrivit unui comunicat de presă.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 noiembrie a.c., următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;

• Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, 5 noiembrie, ora 15:30, la Palatul Cotroceni”, se arată în sursa citată.
Amintim că Alexe a renunțat la portofoliu, după ce a câștigat președinția Consiliului Județean Iași.

Cine este Mircea Fechet, noul ministru al Mediului
Anterior, Mircea Fechet a fost unul dintre cei şapte secretari de stat ai ministerului. Acesta a avut în subordine Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. De asemenea, este reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu, scrie zdbc.ro.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este căsătorit și are doi copii

sursa