Social

Momentele care ar fi putut pune capăt accidental omenirii

EU
La sfârșitul anilor 1960, NASA s-a confruntat cu o decizie care ar fi putut forma soarta speciei noastre. După aterizările lunii Apollo 11, cei trei astronauți așteptau să fie ridicați în interiorul capsulei care plutea în Oceanul Pacific – și erau fierbinți și inconfortabili. Oficialii NASA au decis să facă lucrurile mai plăcute pentru cei trei eroi naționali ai lor. Dezavantajul? Există o mică posibilitate de a dezlănțui microbi extratereștri mortali pe Pământ.

Cu câteva decenii înainte, un grup de oameni de știință și oficiali militari s-au aflat la un moment de cotitură similar. În timp ce așteptau să urmărească primul test al armelor atomice, au fost conștienți de un rezultat potențial catastrofal. A existat șansa ca experimentele lor să aprindă accidental atmosfera și să distrugă toată viața de pe planetă.

Într-o mână de momente din secolul trecut, câteva grupuri rare de oameni au ținut soarta lumii în mâinile lor, responsabile de posibilitatea mică, dar reală, de a provoca o catastrofă totală. Nu doar sfârșitul propriilor vieți, ci sfârșitul tuturor.

Deci, ce s-a întâmplat care a dus la aceste decizii? Și ce ne pot spune despre atitudinile față de tipurile de riscuri și crize cu care ne confruntăm astăzi?
sursa