Social

Ne îndreptăm spre o vară plina de sex?

Acum, când vaccinurile se desfășoară, unele sunt planuri de trompetare pentru a compensa un an de izolare. Deci, este o vară hedonistă în plină desfășurare? Nu atât de repede, spun experții.

Într-un zbor din aprilie, un utilizator de Twitter a auzit un coleg care zbura pronunțând o propoziție pe care probabil nu a mai auzit-o până acum: „Vaxxed and waxed, baby, I’m ready for some action in this trip”.

După mai bine de un an de izolare socială în timpul pandemiei, sentimentul poate încadra perfect atmosfera pretinsă a lunilor următoare – o perioadă în care oamenii schimbă măștile pentru un alt tip de protecție. Bine ați venit în vara 2021: vara sexului.

Împreună cu titlurile de știri care trâmbițează așa-numita „ vară fierbinte vax” , unii utilizatori de aplicații de întâlniri au adoptat, de asemenea, o notă nu atât de subtilă în biografiile lor că sunt „vaXXXed”. Această predicție nebună pentru vară este atât de răspândită, încât unii experți sunt chiar îngrijorați de o posibilă creștere a ITS .

Dar, pe fondul tuturor acestui hype, se va întâmpla de fapt o vară de sex? La urma urmei, în cea mai mare parte a lumii, Covid-19 este încă în curs de desfășurare și, în timpul pandemiei, dorința sexuală a scăzut atât la cei singuri, cât și la cupluri . Răspunsul poate să nu fie o chestiune de oameni care aleargă exclusiv spre împlinirea sexuală; mai degrabă, experții în sex spun că, pe măsură ce se vaccinează mai multe persoane și se blochează blocajele, este mai probabil ca oamenii să reintre în societate și să caute orice fel de legătură profundă – nu doar sexuală.

Narațiunea sexy-de vară

Mulți reclamă lunile următoare ca un fel de a doua încarnare a „Roaring Twenties” : o referință la perioada hedonistă a excesului plin de partid care a urmat ultimei pandemii globale, gripa spaniolă din 1918. Și într-adevăr, semnele indică spre o vară de pasiune.

De exemplu, a început să apară un „potop de reclame excitate” , în care companiile folosesc imagini ale poftei neînfrânate pentru a lansa produse și încadrează lunile următoare ca un sezon al sexului. Brandul de modă olandez Suitsupply a promis „vine noul normal”, cu imagini de corpuri nud sclipitoare încurcate între ele; în mod similar, Diesel din Italia a organizat o campanie de cupluri care se sărută cu pasiune.

Adevărata mâncare de luat masa

Pe măsură ce țările cu populații puternic vaccinate încep să reintroducă ceva care arată ca viață pre-pandemică și intimitate, experții spun că nu ar trebui să ne concentrăm pe o vară îmbibată de sex, care poate nici nu se întâmplă. În loc să vorbim despre activitatea sexuală pe termen scurt, ar trebui să vorbim mai mult despre modul în care pandemia a afectat modul în care construim relații pe termen lung.

„Cred că oamenii vor investi mai mult în oameni”, spune Garcia. El crede că vara 2021 nu ar trebui considerată ca vara sexului, ci ca „vara socialității” – oamenii trebuie să fie sociali și să se lege între ei.
sursa