Politica

Neculai Onţanu Anunță Candidatura la Primăria Sectorului 2

Fostul edil al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, și-a anunțat oficial candidatura pentru alegerile locale de la Primăria Sectorului 2. Onţanu, susținând că actuala administrație și-a neglijat cetățenii, propune anularea taxei de habitat și continuarea proiectelor de infrastructură neterminate.

Neculai Onţanu a lansat, sâmbătă, candidatura la Primăria Sectorului 2, susținând că stânga are nevoie de un candidat puternic. El a criticat administrația actuală pentru neglijarea Sectorului 2, de la salubrizare la investiții.

„Merg pe străzi și oamenii mă roagă să mă întorc, pentru că actuala administrație și-a bătut joc de locuitorii Sectorului 2. De la salubrizare până la investiții, edilii actuali nu au făcut nimic”, a declarat Onţanu.

Printre primele sale propuneri în cazul câștigării alegerilor se numără anularea taxei de habitat, pe care o consideră o aberație. De asemenea, intenționează să continue proiectele de infrastructură pe care le-a lăsat neterminate.

„Pasaje rutiere, reabilitarea școlilor și continuarea anvelopării blocurilor sunt prioritățile mele. Administrația actuală s-a preocupat doar de interesele politice, lăsând în paragină salubrizarea, parcurile și străzile”, a adăugat Onţanu.

Fostul edil a criticat și programul de reabilitare a străzilor al Sectorului 2, menționând că acesta a demarat timid și nu a atins nici măcar 10% din propunerile din campania electorală.

„Din cei bani încasați din taxe și impozite, administrația actuală nu a reușit să realizeze decât 6 străzi începute timid la sfârșitul anului 2019. Sectorul 2 s-a transformat în primul din România care a pus rânduri de borduri supraetajate pe trei rânduri. Este inadmisibil”, a subliniat Onţanu.

De asemenea, fostul primar a acuzat administrația actuală că a ignorat contractul de reabilitare a spațiilor verzi, lăsând aceste zone neîngrijite și dezolante, generatoare de deșeuri menajere.

Neculai Onţanu a fost primar al Sectorului 2 timp de patru mandate, fiind ales în anii 2000, 2004, 2008 și 2012. Candidatura sa la alegerile locale reprezintă o încercare de revenire la conducerea sectorului.