Actualitate

Noi informații despre tragicul accident din județul Vrancea

Apar noi detalii despre accidentul produs marți dimineața în comuna Balotești (județul Vrancea), în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și alte 11 au fost rănite, după ce un microbuz s-a izbit frontal de un autoturism.

Instituția Prefectului Județului Vrancea a precizat pentru B1.RO că tragicul accident s-a produs după ce șoferul microbuzului a intrat pe contrasens în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului autoturismul a fost aruncat în afara carosabilului și a luat foc. O singură persoană, șoferul, se afla în autoturism. Acesta a decedat. La fel s-a întâmplat și cu șoferul microbuzului iar alți 11 pasageri au fost răniți.

În ceea ce privește respectarea normelor de transport și de distanțare socială, având în vedere contextul stării de alertă, Instituția Prefectului Județului Vrancea a precizat că microbuzul nu era supraaglomerat și că transportarea pasagerilor s-a făcut respectând normele în vigoare. De altfel, instituția a precizat că de la începutul pandemiei au existat verificări constante în acest sens la firmele care au drept obiect de activitate transportul persoanelor.

“Încă de la începutul pandemiei sunt ținute sub control și verificate firmele care dețin microbuze pentru transportul persoanelor, dar până acum nu am identificat probleme în ceea ce privește supraaglomerarea sau încălcarea regulilor de distanțare socială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Vrancea.

Informația potrivit căreia microbuzul transporta pasagerii fără a se încălca normele în vigoare a fost confirmată și de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea. Aceștia au precizat pentru B1.RO că este vorba despre un microbuz 15+1 și că nu au existat pasageri în plus în momentul producerii accidentului. Pe de altă parte toate locurile au fost ocupate.

Potrivit informațiilor furnizate de Consiliul Județean Vrancea, pentri B1.RO compania care deținea microbuzul se numește SC GEL TRANSCOM SRL.

În ceea ce privește șoferul microbuzului decedat în urma accidentului, acesta este Aurel Proca, 58 de ani, consilier local ales pe listele UNPR în comuna Vizantea Livezi, care ar fi urmat să candideze la alegerile locale pentru un mandat de primar, au declarat pentru B1.RO surse din cadrul Primăriei Vizantea Livezi.

Acestea au precizat că Aurel Proca obișnuia să desfășoare de ani buni curse pe ruta Focșani – Vizante Livezi, angajat la compania de transport persoane.

sursa