Social

Noi ipoteze privind originea noului coronavirus

Un cercetător din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), membru al echipei care a investigat, în ultimele săptămâni, originile pandemiei de COVID-19, spune că este posibil ca noul coronavirus să nu fi apărut pe teritoriul Chinei și că nu este exclus ca acesta să fi fost transmis la om printr-o ”gazdă intermediară”.

Un specialist din cadrul OMS spune că nu există date certe că noul coronavirus a apărut în China

Întrebat, într-un interviu pentru BBC One, dacă apariția noului coronavirus în China este o certitudine, profesorul John Watson a răspuns: ”Nu. China este o sursă foarte posibilă pentru focar, dar în niciun caz nu este neapărat locul în care a avut loc transmiterea de la animale la oameni”.

Apoi acesta a explicat că, probabil, SARS-CoV-2 a apărut în urma unei infecții într-un „rezervor animal”, infecție care a fost transmisă apoi la om printr-o „gazdă intermediară”.

În ceea ce privește investigațiile care au avut loc în Wuhan, în ultima lună, cercetătorul a precizat: ”Ni s-a arătat laboratorul și ni s-a dat posibilitatea să vorbim cu oamenii de știință. Nu a existat niciun obstacol pentru noi sau vreo reținere în privința întrebărilor. De exemplu, am fost foarte deschiși cu privire la ipoteza că virusul ar fi scăpat (din laborator – n.r.)”.

În acest context, John Watson a menționat că informațiile referitoare la un posibil refuz al autorităților chineze de a comunica date despre primii pacienți infectați cu coronavirus „nu caracterizează misiunea ca întreg”.

sursa