Extern

Nou incident ŞOCANT în Franţa – Un preot ortodox a fost împuşcat

Un nou caz șochează întreaga lume, după ce un preot ortodox a fost împușcat în fața bisericii sale din Lyon, Franța.
Un preot ortodox a fost rănit prin împuşcare sâmbătă, la Lyon, iar autorul atacului cu o puşcă cu ţeava tăiată a reuşit să fugă, un incident care are loc după atacul cu cuţitul la o bazilică din Nisa şi arestarea unui bărbat înarmat cu un cuţit la Lyon, joi, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro, potrivit news.ro.

Atacul a avut loc sâmbătă, la ora locală 16.00 (17.00, ora României), în timp ce preotul închidea Biserica Ortodoxă greacă „Bunavestirea”, în arondismentul VII al oraşului.

Preotul ”a fost agresat de către un singur bărbat, care a tras în el în două rânduri”, declară sursa citată. Viaţa preotului, care era conştient la sosirea salvatorilor, este în pericol. Poliţia a instituit în zonă un perimetru de securitate şi îl căuta pe fugar.

Preotul are cetăţenia greacă, a declarat, sub protecţia anonimatulu,i o sursă pentru AFP. Preotul a primit îngrijiri la faţa locului, a declarat o sursă din cadrul poliiei pentru Reuters.
Fraţa se resimte în urma a două atacuri teroriste cu cuţitul – decapitarea profesorului Samuel Paty în urmă cu aproape două săptămâni şi uciderea a trei persoane la o bazilică în Nisa.

Guvernul a avertizat că ar putea avea loc noi atacuri teroriste.

Mii de militari au fost desfăşuraţi în cadrul Operaţiunii Sentinelle pentru a apăra lăcaşuri de cult şi şcoli în urma acestor atacuri.

sursa