Politica

Nu ne șantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia!

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a lansat un atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis despre care a afirmat că „susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul”. Replica preşedintelui Camerei Deputaţilor vine în contextul în care şeful statului a acuzat PSD că tergiversează votarea legii privind carantina şi izolare, necesară pentru a combate răspândirea noului coronavirus.
NU ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația!

Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul interimar al PSD susţine că „e doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru”.

„Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!

Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală». Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia!

Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său!”, a menţionat Ciolacu.

Ciolacu acuză Guvernul PNL că a scăpat situaţia de sub control
„Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați!

Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate.

Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a conchis liderul interimar al PSD.

sursa