Extern

O amendă de 5.000 Lire, pentru persoanele care calatoresc in strainatate fara un motiv bine intemeiat!

O amendă de 5.000 lire pentru oricine din Anglia care încearcă să călătorească în străinătate fără motive întemeiate va intra în vigoare săptămâna viitoare, ca parte a noilor legi privind coronavirusul.

Pedeapsa este inclusă în legislația care va fi votată de parlamentari joi.

În prezent, sărbătorile străine nu sunt permise conform regulii „ședere acasă”, care se încheie luni.

De săptămâna viitoare interdicția de a părăsi Regatul Unit va deveni o lege specifică, susținută de amenințarea amenzii.

Conform planului actual de reducere a restricțiilor, prima dată la care oamenii din Anglia ar putea pleca în vacanță în străinătate ar fi 17 mai.

Cu toate acestea, o altă creștere a cazurilor Covid în Europa continentală, precum și lansarea lentă a vaccinurilor în Europa, au pus la îndoială reluarea călătoriilor în străinătate.

Consilierul guvernamental, Prof. Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra, a declarat pentru BBC Radio 4 World at One frontiere măsurile ar trebui să fie relaxate mai lent decât restricțiile interne.

El a spus: „Cred că în mod conservator și fiind avers de risc în acest moment, cred că ar trebui să planificăm sărbătorile de vară din Marea Britanie, nu peste hotare”.

Prof Ferguson a criticat, de asemenea, scutirile care permit în prezent călătoriile în străinătate și a sugerat că toată lumea ar trebui supusă testelor obligatorii la sosirea în Marea Britanie.

Motivele permise legal pentru călătoriile în străinătate includ în prezent munca, voluntariatul, educația, nevoile medicale și participarea la nunți sau înmormântări.

Când pot pleca în vacanță în străinătate sau în Marea Britanie?
PM: Al treilea val Covid va „spăla pe țărmurile noastre”
Vacanțe de vară în străinătate „extrem de puțin probabil”
Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că restricțiile privind călătoriile în străinătate pentru petrecerea timpului liber sunt necesare pentru a se preveni importul unui număr mare de cazuri și a unor noi variante care ar putea pune în pericol lansarea vaccinului.

Ministrul Cabinetului din umbră, Rachel Reeves, a declarat pentru BBC Breakfast că forța de muncă sprijină măsuri pentru a menține securitatea frontierelor Marii Britanii și pentru a evita importul de noi variante, dar a spus că „încetineala de a reacționa” a guvernului a contribuit la rata ridicată a mortalității din țară.

Airlines UK, care reprezintă marii transportatori, a declarat că „nimic nu s-a schimbat” odată cu noua legislație și că companiile aeriene continuă să colaboreze cu guvernul pentru a reporni călătoriile internaționale în siguranță începând cu 17 mai.

Directorul executiv Tim Alderslade a declarat: „Un sistem pe mai multe niveluri, bazat pe risc și adaptabil la circumstanțele în schimbare cu virusul, înseamnă că călătoria poate fi reluată în această vară și toată atenția noastră va rămâne pe acordul structurii care poate face acest lucru o realitate.
sursa