Scitech

O brățară care îi spune șefului tău dacă ești nefericit

La prima vedere, brățara din silicon ar putea fi confundată cu una care vă urmărește ritmul cardiac atunci când faceți exerciții.

Cu toate acestea, tehnologia purtabilă, numită Moodbeam, nu este aici pentru a vă monitoriza sănătatea fizică. În schimb, permite angajatorului să vă urmărească starea emoțională.

Obiectul gadget, care se conectează la o aplicație pentru telefonul mobil și la o interfață web, are două butoane, unul galben și unul albastru. Ideea este că o apăsați pe cea galbenă dacă vă simțiți fericiți, iar pe cea albastră dacă sunteți trist.

Destinat companiilor care doresc să monitorizeze bunăstarea personalului care lucrează de acasă, ideea este că angajații sunt încurajați să poarte brățara (pot spune nu) și să apese butonul relevant după cum consideră potrivit pe parcursul săptămânii de lucru.

Managerii pot vizualiza apoi un tablou de bord online pentru a vedea cum se simt și cum se descurcă lucrătorii. Cu șefii care nu mai pot face check-in fizic cu echipa lor, Moodbeam speră să reducă diferența.

„Întreprinderile încearcă să se conecteze cu personalul care lucrează de acasă. Aici pot întreba 500 de membri:” Ești bine? fără să ridice telefonul „, spune co-fondatorul Moodbeam Christina Colmer McHugh.

Christina Colmer McHugh
IMAGINE COPYRIGHTCHRISTINA COLMER MCHUGH
legenda imaginii Christina Colmer McHugh a fost inspirată de fiica ei
Ea a venit inițial cu ideea produsului după ce a descoperit că fiica ei se luptă la școală și și-a dorit o modalitate prin care copilul ei să-i anunțe cum se simte. Brățara a fost lansată comercial în 2016.

Cu mulți copii, în special adolescenți, care ar putea să nu se gândească la ideea de a fi nevoit să apese un buton de pe o brățară pentru a le informa părinților cum le merge, cât de probabil este că angajații ar fi dispuși să facă același lucru pentru șeful lor?

Dna Colmer McHugh, a cărei firmă își are sediul în Hull, spune că mulți sunt într-adevăr fericiți. „Ne-am îndepărtat de datele anonime la cele identificabile după ce studiile au constatat că oamenii vor să fie identificați”, spune ea.

O organizație care folosește acum Moodbeam este organizația caritabilă din Marea Britanie, Brave Mind.

„Un membru al echipei se afla într-un loc incomod, luptându-se cu o sarcină uriașă și dezamăgit de ceea ce se întâmpla”, spune administratorul Paddy Burtt. „Nu este ceva ce ar fi semnalat și nu am fi știut despre asta decât dacă am fi văzut datele”.

Având în vedere că depresia și anxietatea au costat economia globală 1 trilion de dolari (730 miliarde de lire sterline) pe an, pierderea productivității înainte de pandemie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sănătatea mintală la locul de muncă a fost de multă vreme o preocupare. Cu toate acestea, blocajele Covid-19 și munca la domiciliu par să fi înrăutățit problema.

Societatea de caritate din Marea Britanie, Mind Health, a declarat anul trecut că 60% dintre adulți au considerat că sănătatea lor mentală s-a înrăutățit în timpul primului blocaj. Și un sondaj realizat de firma de software pentru resurse umane Employment Hero a sugerat că un sfert dintre persoanele angajate de firmele mici și mijlocii din Marea Britanie doreau mai mult sprijin pentru sănătatea mintală în timpul pandemiei.

Un bărbat care lucrează de acasă
IMAGINI COPYRIGHTGETTY IMAGINI
legenda imaginii Solitudinea de a lucra de acasă este dificilă pentru unii dintre noi
Deoarece majoritatea dintre noi nu urmează să se întoarcă la birou în curând, o serie de alte firme de tehnologie explorează, de asemenea, modalități de a ajuta companiile să aibă mai bine grijă de bunăstarea emoțională a angajaților lor.

În San Francisco, aplicația pentru sănătate mintală Modern Health își propune să ajute angajatorii să își conecteze mai ușor lucrătorii cu o varietate de resurse de sănătate mintală, cum ar fi ședințele cu terapeuții.

Călătoria începe cu personalul care răspunde la un scurt chestionar online despre sănătatea lor mintală, ducând la un plan personalizat de asistență mentală. Acest lucru ar putea implica sesiuni de apeluri video cu un expert în tratarea anxietății sau direcționarea către un plan de meditație digitală.

„Ideea este de a oferi angajaților instrumentele necesare pentru a construi rezistența”, spune Alyson Watson, director executiv Modern Health, care are 190 de companii din întreaga lume înscrise. „Oamenii lucrează de acasă și se luptă. Liderii nu se mai pot aștepta ca angajații să compartimenteze ceea ce se întâmplă la locul de muncă și în viața lor personală.”

Aplicația Modern Health
IMAGINE COPYRIGHTMODERN SĂNĂTATE
legenda imaginii Aplicația Modern Health poate conecta angajații cu terapeuții
Această estompare a vieții noastre profesionale și a timpilor morți este un aspect cheie al muncii de acasă cu care mulți dintre noi se luptă. Pentru a ajuta la o mai bună separare a celor două, Microsoft este setat să implementeze o „navetă virtuală” în aplicația sa de partajare de fișiere și conferințe video Teams.

Facturat ca suport mental pentru ziua de lucru, pe măsură ce se apropie sfârșitul zilei, utilizatorii vor primi o notificare. Acest lucru îi va determina să treacă printr-o serie de activități, cum ar fi adăugarea de sarcini în așteptare la o listă de sarcini pentru ziua următoare, reflectarea la modul în care s-au simțit în legătură cu ziua și o sesiune de meditație ghidată prin intermediul aplicației de meditație și somn Headspace.

Linie gri de prezentare
Economie de tehnologie nouă
New Tech Economy este o serie care explorează modul în care inovația tehnologică este configurată pentru a modela noul peisaj economic emergent.

sursa