Actualitate

O femeie din Iaşi a dat în judecată Ministerul Justiţiei

Ieşeanca a decis să actioneze în instanţă Ministerul Justiţiei, după ce a fost acuzată că i-ar fi furnizat ilegal o cartelă de telefonie mobilă soţului său, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, unde femeia fusese în vederea unei vizite intime.
Procesul dintre ieșeanca Elena Ancuța Costea și Ministerul Justiției a început pe data de 14 aprilie 2021, când, prin cererea înregistrată la Judecătoria Iași, femeia a solicitat obligarea ministerului la plata unor daune morale de 5.000 de euro.

„Ministerul Justiției mi-a atribuit calitatea de infractoare, susținând că eu i-aș fi înmânat deținutului P.I.C., soțul meu, o cartelă SIM, fără a exista nicio probă în acest sens. Acest lucru mi-a provocat suferințe psihice, fiindu-mi rușine să mai merg și pe stradă”, a spus în instanță femeia care cere daune morale Ministrului Justiţiei.
De cealaltă parte, Ministerul Justiției a depus la dosar o întâmpinare. Reprezentanții ministerului au invocat excepția netimbrării acțiunii, excepție rămasă fără obiect. Pe fond, ministerul a cerut respingerea acțiunii.
„Nu sunt întrunite cerințele art. 1357 Cod civil, având în vedere că adresa înaintată către reclamantă nu a fost făcută publică, ci a fost adresată reclamantei personal și că cele conținute în adresa respectivă au reieșit din verificările efectuate după vizita intimă de care au beneficiat reclamanta și soțul său, deținut în Penitenciarul Iași, și din măsurile dispuse de către Comisia de Disciplină a Penitenciarului Iași și de judecătorul de supraveghere a privării de libertate”, au spus cei de la Ministerul Justiției

sursa