Actualitate

Operațiunea sinistră a bandiților travestiți

Operațiunea sinistră a bandiților travestiți: De la promisiuni de plăcere la jafuri violente

Într-un scenariu desprins parcă dintr-un film, cinci bărbați au recurs la o metodă neobișnuită pentru a comite infracțiuni în Capitală. Aceștia s-au deghizat în femei și au atras clienți sub promisiunea unor servicii sexuale, doar pentru a-i jefui ulterior. Modul de operare al bandiților travestiți a lăsat autoritățile înmărmurite scrie romaniatv.net

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Capitalei, cei cinci bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore în urma unor acțiuni de amploare desfășurate de forțele de ordine. Aceștia, îmbrăcați în haine feminine, atrăgeau clienți prin intermediul unor anunțuri online, sugerând posibilitatea unor întâlniri intime.

Când victimele se prezentai la locurile de întâlnire convenite, acestea erau întâmpinate nu de femeile pe care le-au așteptat, ci de bărbați disimulați sub aparența feminină. Sub amenințarea violenței fizice, clienții erau jefuiți de sume importante de bani, bijuterii și alte bunuri de valoare.

Operațiunea ilegală, care a început în noiembrie 2023 și a continuat până în prezent, a fost demontată după un denunț, iar polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare în București și județul Ilfov. În urma acestora, opt persoane au fost duse la audieri, fiind acuzate de furt calificat, tentativă de tâlhărie, tăinuire și proxenetism.

Potrivit declarațiilor poliției, prejudiciul estimat în acest caz depășește suma de 33.000 de lei. Mai mult decât atât, unul dintre suspecți este acuzat că, în data de 23 februarie 2024, ar fi intrat în locuința unei victime din județul Ilfov și ar fi încercat să-i sustragă bani sub amenințarea violenței.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite dovezi relevante pentru anchetă, iar persoanele implicate au fost duse la sediul poliției pentru audieri. Cei cinci bărbați reținuți urmează să fie prezentați în fața instanței cu propunere legală, pentru a răspunde pentru faptele lor deplorabile. Această întreagă operațiune evidențiază necesitatea vigilenței și precauției în interacțiunile online, pentru a evita căderea victimelor în capcanele infractorilor.