Social

Polițist care muncea în plus fără bani. Se pensionează după 25 de ani de muncă

Agent șef principal de Poliție Vasile Hurezan, din cadrul Poliției Carei, se pensionează după 25 de ani de activitate. Prietenii spun că acesta obișnuia să preia din atribuțiile colegilor fără să fie plătit suplimentar pentru munca prestată și fără să aștepte acest lucru. Mai mult, au fost destul situații în care a dat dovadă de înțelegere și a încercat să ajute oamenii, nu neapărat să îi amendeze cu orice preț.

Povestea este spusă de jurnalistul careian Ovidiu Doka:

”După 25 de ani în stradă, din care 22 de ani la departamentul rutier, agent șef principal Hurezan Vasile a ieșit din ultima sa tură în data de 1.06.2020, urmând să se pensioneze. În acești 22 de ani la brigada rutieră, Lică, așa cum îi ziceau prietenii, a îndeplinit pe deplin calitățile unui polițist adevărat și a fost la datorie în folosul nostru, al tuturor. Că a fost cald, că fost frig, mereu în prima linie și primul ajuns, indiferent că a fost vorba despre un accident rutier sau că a trebuit să fluidizeze traficul, el a fost mereu prezent pe mijlocul drumului, ajutând participanții la trafic să poată circula în siguranță.

Nu s-a pus niciodată problema atunci când un șef a lipsit, deoarece, el a fost singurul agent care, fără remunerație, a acceptat să fie locțiitorul conducerii brigăzii rutiere, iar colegii i-au urmat pe deplin sfaturile profesionale pe care le-a dobândit în decursul anilor de muncă, iar colegii l-au considerat ca un frate mai mare pe care nu îl poți supăra, din respect. Îți mulțumim domnule Hurezan Vasile în numele societății civile pentru acești ani în care dumneavoastră v-ați făcut datoria de polițist pe deplin. Din partea noastră, a tuturor, pensionare frumoasă, sănătoasă și fericită. Să traiți!”.
sursa