Sanatate

Povestea dureroasa a Sabinei

Sabina Solovăstru cu varsta de 22 de ani din judetul Suceava, localitatea Radauti, stabilindu-se cu sotul sau in Anglia, acolo unde si-au facut o familie, si atunci cand a lovit puternic Marea britanie COVID-19, a ramas insarcinata cu cel de-al doilea copil, si a incercat sa aiba grija sa nu se infecteze, relateaza antena3.ro.

„Pe 19 martie am început să am primele simptome.

Eram însărcinată în a 35-a săptămână.

Mă simţeam constant fără aer.

A început să mă doară foarte tare carnea pe mine, încheieturile, mă durea capul, mă simţeam constant ameţită”, a povestit Sabina.

„Îmi aduc aminte că la un moment dat am inceput să plâng şi a venit o asistentă şi am întrebat-o dacă poate să vină soţul meu să stea cu mine, că nu credam că o să reuşesc şi mi-a zis că nu poate. Tot ce am putut să fac a fost să le zic să se roage pentru mine şi asta am făcut şi eu în gândul meu, ca să îmi revin.”

Era singura şansă ca eu să supravieţuiesc, doar dacă scoteau bebele din mine ca eu să pot să lupt singură.

M-am panicat foarte tare, i-am sunat pe părinţii mei, le-am zis că <<dacă nu=”” o=”” s=””>> Au fost nişte momente groaznice.”

„Într-o singură situaţie cum a  fost acest caz, în condiţiile în care afectarea pulmonară este severă şi apare insuficienţa respiratorie atunci se recomandă extragerea fătului prin cezariană”, spune Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, medic ginecolg.

După naştere, tânara şi-a revenit miraculos, iar la câteva zile a fost externeată.

„Mi-au dat voie să o alăptez chiar după ce am născut-o.

M-au lăsat cu fetiţa şi asta a fost cea mai mare binecuvântare.”