Politica

Premierul Florin Cîțu, desemnat ministru interimar al Sănătății de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri seară decretul pentru desemnarea premierului Florin Cîțu în funcția de ministru interimar al Sănătății.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății, pe fondul multiplelor scandaluri și controverse în care a fost implicat în cele nici patru luni de guvernare. Alianța USR-PLUS a criticat gestul primului-ministru și l-a anunțat că îl lasă fără susținere.

Este o decizie unilaterală și imatură poltic care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă foarte delicată pentru România. În momentul în care am constituit acest Guvern de coaliție ne-am asumat să lupm deciziile majore împreună, prin consultare și prin dialog și asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineață, am fost invitat de premier la o discuție în care mi-a comunicat o decizia deja luată și transmisă președintelui României. Nu a exista nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile, legată de o asemenea decizie, cu atât mai mult cu cât luni, în ședința coaliției agreaserăm că reîntoarcem la obiectivul de guvernare și ieșim din acest balet politic care încearcă să-și mărească impresia artistică. Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, copreședintele USR-PLUS.

sursa