Extern

Președintele din El Salvador spune că va face cursul legal Bitcoin criptomonedă în țară.

Dacă planul său este susținut de congres, țara din America Centrală ar fi prima din lume care va adopta în mod oficial moneda digitală.

Ar fi folosit alături de dolarul SUA, moneda oficială a El Salvador.

Președintele Nayib Bukele spune că Bitcoin va facilita trimiterea plăților acasă de salvadorenii care locuiesc în străinătate.

„Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la asigurarea incluziunii financiare a mii în afara economiei formale”, a declarat Bukele la o conferință Bitcoin din Florida, adăugând că ar putea stimula și investițiile în țară.
Economia El Salvador se bazează în mare măsură pe remitențele sau pe banii trimiși acasă din străinătate, care reprezintă aproximativ 20% din produsul intern brut (PIB) al țării.

Peste două milioane de salvadoreni trăiesc în afara țării, dar continuă să păstreze legături strânse cu locul lor de naștere, trimitând înapoi peste 4 miliarde de dolari (2,9 miliarde de lire sterline) în fiecare an.
„Acest lucru va îmbunătăți viețile și viitorul a milioane de persoane”, a spus dl Bukele.

El nu a oferit mai multe detalii despre cum ar funcționa politica.

Bitcoin, un activ virtual fără conexiune directă cu economia reală, a cunoscut fluctuații mari de valoare de-a lungul anilor.
sursa