Social

Profesoară: „Mama ta spală fundurile la moșnegi

O elevă de clasa a VI-a a fost supusă unui caz revoltător de umilință din partea unei profesoare de artă plastică de la liceul „Dante Alighieri” din Chișinău. Mama fetei, care lucrează în străinătate, a fost ținta unor acuze jignitoare în timpul orelor de curs.

Incidentul șocant a avut loc în timpul orelor de educație plastică, când profesoara a adresat elevei de 11 ani cuvinte jignitoare, sugerând că mama sa, plecată în Italia, ar fi implicată în activități neadecvate.

Eleva provine dintr-o familie divizată, iar mama sa lucrează în străinătate pentru a susține financiar familia. Într-un moment de nemulțumire, profesoara i-a spus fetei că mama sa „șterge fundurile la moșnegi” și că nu este interesată de copii.

Declaratiile elevului au fost confirmate de colegii de clasă, care au relatat că profesoara a făcut comentarii jignitoare despre situația familială a elevei.

Profesoara respinge acuzațiile și susține că i-a făcut doar o „observație” și că cele spuse au fost auzite din afara clasei.

Administrația liceului „Dante Alighieri” a anunțat că va examina cazul în cadrul Consiliului de Etică al instituției și va aplica Codul Muncii pentru a determina eventualele consecințe disciplinare.

Reacția părinților elevilor a fost una de indignare față de comportamentul profesoarei, subliniind că nu este acceptabil să se trateze astfel un copil minor, mai ales că mulți părinți sunt plecați peste hotare pentru a lucra.

În urma incidentului, mama fetei intenționează să revină acasă și să depună plângere la Ministerul Educației și la poliție.