ActualitatePolitica

PSD LOVESTE DUR! Guvernul PSD taie din salariile parlamentarilor pentru a urca salariile saracilor!

PSD si-a pus piciorul in prag, sunt extrem de hotarati pentru a arata tuturor romanilor ca sunt demni de a conduce tara, Guvernul PSD taie din salariile parlamentarilor pentru a ridica a saracilor, relateaza www.stirilekanald.ro.

Salariile parlamentarilor scad drastic in urma eliminarii plafonarii CAS si CASS.

Lui Klaus Iohannis si Grindeanu scad cu peste 1.000 de lei din salariu.

Presedintele Romaniei primeste suma de 15.108 lei pe luna, fata de 16.201 lei in prezent, intr-o situatie similara fiind premierul, sefii Parlamentului, ministrii si alti demnitari de rang inalt, cu venituri mari.

Toate salariile mai mari de cinci ori decat salariul mediu brut pe economie vor scadea incepand cu 1 aprilie 2017, in urma eliminarii plafoanelor la CAS si CASS de catre Guvernul Grindeanu.

Potrivit Executivului, in aceasta situatie se afla aproximativ 36.000 de salariati din Romania, iar veniturile in plus la buget vor depasi suma de 1,9 miliarde de lei, scrie news.ro.

„Se urmareste eliminarea inechitatilor privind plata contributiilor in procente egale, pentru toti salariatii, prin renuntarea la actualele plafoane privind contributiile de asigurari sociale si contributiile de asigurari sociale de sanatate”, anunta vineri Guvernul.