Actualitate

Salariile nu se mai majoreaza

Guvernul PSD loveste din nou romanii, in frunte cu Liviu Dragnea care joaca cartea populismului in speranta de a cumpara romanii,
Au promis măriri de salarii pe care nici sindicatele nu le cred ajungându-se la situația ca sindicatele să ceară demisia ministrului Muncii pentru secretomanie.

De ce secretomanie? Pentru că totul a fost un joc de imagine, nimic serios.

Liviu Dragnea la Antena 3 potrivit stiripesurse.ro: ”E un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru, pentru a genera, în Comisia Europeană, ceva nemaipomenit, nemaiauzit. Comisia să nu aștepte sfârșitul anului și să declanșeze procedura de deficit excesiv. Ăsta e planul, e un plan complex, cu care o să ne batem. Se poate ajunge la blocarea fondurilor europene. Dacă îl continuă, o să discutăm și mai deschis. Și mă refer la cel mai înalt nivel, nu la nivelul 2 sau 3.”

În traducere liberă pentru bugetari: Liviu Dragnea știa că dacă va mări salariile vom depăși 3% din PIB deficit și vom fi sancționați de Uniunea Europeană cu suspendarea fondurilor europene.

Este pentru prima dată când un lider politic aduce în discuție suspendarea fondurilor europene ca sancțiune. Partidele de opoziție nu au avut curaj să spună așa ceva.