Politica

PSD: Viorica Dăncilă vrea explicații privind votul slab din Transilvania și Moldova

Liderii PSD se vor strânge, marți de la ora 18, în ședința Comitetului Executiv Național al formațiunii pentru a analiza activitatea fiecarea organizației privind turul I al alegerilor prezidențiale.

Viorica Dăncilă vrea să ceară explicații privind rezultatele foarte slabe înregistrate în Transilvania, dar mai ales în Moldova unde în trecut PSD domina autoritar, iar acum a pierdut în toate județele mai puțin Botoșani.

Printre ce vizați se numără liderii din Maramureș, Neamț, Vrancea, Bacău și Constanța care vor trebui să dea explicații pentru rezultatele slabe pe care le-au înregistrat.

„Suntem in plin proces electoral, peste două săptămâni vor fi din nou alegeri. Sigur că există nemulțumiri în ceea ce privește rezultatele din Vrancea, Neamț, Maramureș. Toată lumea vrea să afle de la Oprișan cum de a scos doar 20%, la fel și de la domnul Zetea. Vor fi discuții aprinse dar nu e cazul de sancțiuni” , au explicat surse citate de Hotnews.
O altă temă ar putea fi excluderea Anei Birchall cerută de mai mulți „radicali” din partid nemulțumiți de poziționăriii acestuia privind justiția.

Ședința Comitetului Executiv va fi una tensionată pentru că s-au acumulat multe frustrări între conducere și liderii din teritoriu. De altfel, în urmă cu o zi, staff-ul de campanie al Vioricăi Dăncilă era extrem de nemulțumit de lipsa de mobilizare în teritoriu a edililor PSD.

sursa