Politica

Radu Soviani: „Se dorește din interior decapitalizarea economiei românești”

Economistul Radu Soviani a realizat pentru B1 TV, joi seara, o analiză a deciziilor luate de Guvernul României în ultimele luni, din punct de vedere economic. Analistul s-a declarat nemulțumit de modul în care executivul a gestionat problemele care s-au acutizat în România, o țară care oricum se afla la coada Europei din punct de vedere a puterii de cumpărare.

În opinia lui Soviani, distrugerea economiei României se realizează cu premeditare.

„În loc să-i salvezi pe cei care au nevoie în această perioadă critică, tu-i bombardezi din punct de vedere al decapitalizării românești. Se dorește asta din interior și urmează decapitalizarea economiei românești.
Potrivit analistului, cifrele reflectă perfect declinul economiei românești, în ciuda laudelor pe care singur și le-a atribuit Florin Cîțu. Practic, România trăiește din ce în ce mai mult pe datorie.

„24,23 de miliarde de lei înseamnă 4,9 miliarde de euro ce reprezintă deficitul bugetar, traiul pe datorie doar din decembrie 2021. Este în creștere de la situația dramatică și fără precedent întâlnită în decembrie 2020, atunci când deficitul bugetar a fost de 17,91 miliarde de lei, deci crește în anul ‘de recuperare economică’ deficitul unei singure luni la 4,9 miliarde de euro”, a mai arătat Soviani.

În opinia lui Soviani, împrumuturile nu sunt gestionate eficient, în sprijinul populației.

„Banii imprumutați se duc în nimic pentru populație. Pe teste de scuipați, cumpărate de la Botezatu și Cămătaru, pe biluțe pentru Nicușor Dan – bile pentru stingerea incendiilor, se duc pe clientelism politic și aiureli (…)”, a concluzionat economistul.

sursa