Politica

Raed Arafat a anunțat măsurile pentru cei care se întorc în România după 15 iunie

Persoanele care vin din țări unde numărul de infectări este mic ar putea să nu mai intre în autoizolare începând chiar de săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, la Realitatea PLUS, în emisiunea „Sănătatea la control”.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că deocamdată se analizează această măsură.

Totodată, de la jumătatea lunii iunie ar putea fi reluate zborurile spre mai multe state.

„Cred ca in cursul saptamanii viitoare, 15 iunie cel putin, sa se ajunga ca in unele tari sa nu mai fie pe lista de autoizolare. Acest lucru e in analiza INSP, nu e un singur parametru de luat in considerare. Se va face treptat pe zone, pe tari care stau ca bine ca Romania din punctul de vedere al raspandirii. E normal ca masura autoizolarii sa nu fie generalizata pentru toate tarile”, a declarat Raed Arafat
Șeful DSU atrage însă atenția că, deși situația este sub control, pot apărea oricând noi focare dacă oamenii nu respectă recomandările autorităților.

N-am trecut peste faza in care sa spunem ca la acest moment sa nu ne intoarcem la ce a fost. Daca nu respectam reguli exista si posibilitatea sa apara focare, nu la nivel național, care sa necesite masuri pe care sa le luam pe zone, pe anumite localitati”, a spus Arafat.

sursa