Sanatate

Raed Arafat anunță că bisericile rămân închise după 15 mai

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că bisericile nu vor fi deschise după 15 mai.

Acesta a explicat decizia prin faptul că în lăcaşurile de cult merg persoane în vârstă cu precădere, categoria cea mai vulnerabilă în faţa COVID-19.
Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena3, conform realitatea.net. Raed Arafat a continuat: „Ştiu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschidere”.

Anunţul lui Raed Arafat vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, făcea apel la redeschiderea lăcaşurilor de cult.
De asemenea, al doilea om din partidul de guvernământ, europarlamentarul Rareş Bogdan, cere ca bisericile să fie redeschise, cu măsuri de precauție, după starea de urgență se va încheia.

sursa