Politica

Rareș Bogdan: Astăzi vom sta de vorbă cu PSD

Rareș Bogdan susține că, fără parlamentarii care s-au retras din grupul partidului și fără minoritățile naționale, fosta coaliție ar mai avea nevoie de cel puțin nouă voturi în Parlament pentru învestirea Guvernului. Totodată, prim-vicepreședintele PNL a negat că liberalii s-ar fi întâlnit miercuri seară cu președintele Klaus Iohannis, după ce a apărut pe surse informația că șeful statului le-ar fi cerut să nu cedeze funcția de premier.
Știți bine părerea mea despre PSD. În același timp, sunt extrem de conștient că interesul României este de a avea un Guvern extrem de rapid. Astăzi, Partidul Național Liberal are 115 parlamentari, restul parlamentarilor până la 134 sunt în grupul domnului Orban, deci 115 parlamentari avem noi, 80 de parlamentari are USR, 30 de parlamentari are UDMR. Pentru a constitui o majoritate, mai avem nevoie de neafiliați, care sunt 5, sau de o parte din grupul minorităților naționale, care sunt 18. Am avea nevoie de minim 9 voturi pentru a trece un Guvern al dreptei, așa cum a fost”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL spune că întâlnirea cu USR de miercuri a fost una „extrem de bună” și „a lăsat speranța că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliției”, cum de altfel declara și liderul liberalilor, Florin Cîțu, care spunea la capătul discuției cu Dacian Cioloș că „sunt șanse mari” să fie reconstruită fosta majoritate.

sursa