Politica

Rareş Bogdan: „Nu este simplu să stai la masă cu un premier din PSD”

Europarlamentarul PNL a comentat “rotativa” din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat pentru ca anunmiţi miniştri ai social-democraţilor să rămână în Guvern.
Rareş Bogdan spune că PNL susţine ferm respectarea protocolului negociat cu PSD la rotativa din mai.

Noi am semnat un document și în cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat și înțelegerile”, a spus europarlamentarul liberal.

Ne vom respecta înțelegerea care este destul de clară: PNL va ceda poziția de prim ministru urmând să obțină poziția de vicepremier, ministru al Finanțelor Publice, al Transporturilor și poziția de secretar general al Guvernului, urmând ca poziția de ministru al Fondurilor Europene și poziția de ministru al Justiției să fie ocupate de către partenerii noștri de guvernare, social democrații”, a declarat Rareş Bogdan
PNL respectă întocmai înțelegerea care a fost parafată și realizată după luni de negocieri. În cazul în care colegii noștri de guvernare din PSD insistă pentru un anumit minister, nu putem face schimburi că nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc, atunci automat vom intra în discuții pentru întregul cabinet, pentru cele 19 poziții, mai puțin poziția de prim ministru și vice premier” a mai spus Rareș Bogdan.

Întrebat în ce condţii ar renegocia portofoliile, Rareş Bogdan a spus: „Este excepțional ceea ce spuneți. Sunt absolut convins că cei din PSD vor putea fără nici o problemă să permită celor doi ocupanți ai Ministerului de Justiție și al Ministerului Investițiilor să continue dacă sunt atât de mulțumiți de domniilor lor, dar asta nu ar însemna că noi nu ar trebui să ocupăm poziția de ministru al Finanțelor Publice și ministru al Transporturilor
Europarlamentarul nu a dat nume care ar putea intra în viitorul Guvern: „Nu am discutat aceste aspecte legate de persoane mai ales că rotativa urmează să aibă loc peste 90 de zile. Vă asigur că vor fi persoane profesioniste, respectate dar care să aibă și o alură politică importantă pentru că nu este simplu să stai la masă cu un premier din PSD și în același timp să stai la masă cu Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și alți lideri importanți ai PSD. E absolut normal ca și PNL să vină cu o garnitură extrem de puternică. Am văzut speculații că Mihai Tudose ar fi dorit în Guvern de către liderii PSD”.

sursa