Sport

Real Madrid a învins-o pe FC Barcelona, scor 2-1

Real Madrid, campioana en-titre a fotbalului spaniol, a câștigat cu scorul de 2-1 partida disputată sâmbătă seară în compania marii rivale, FC Barcelona, iar victoria din „El Clasico” a adus-o pe primul loc în La Liga. Cu toate acestea, Atletico Madrid încă nu și-a jucat meciul din această etapă și va trece pe poziția de lider dacă reușește să o învingă pe Betis Sevilla, duminică seară, în deplasare.

Real Madrid a învins-o pe FC Barcelona. „El Clasico” s-a încheiat cu scorul de 2-1

Real Madrid a început perfect clasicul fotbalului spaniol și, în ciuda posesiei catalane, a reușit să deschidă scorul încă din minutul 13, prin Karim Benzema. Tot „los blancos” au continuat să fie mai incisivi, iar în minutul 28 aveau să își majoreze diferența – Toni Kroos a înscris dintr-o lovitură liberă, deși e drept că mingea a fost deviată și atinsă de doi adversari înainte de a intra în poartă.

Revenită de la cabine, FC Barcelona a căutat golul care să o readucă în meci, iar acesta a venit după un sfert de oră, în minutul 60, când Mingueza a reușit să înscrie. Finalul de meci a prins-o pe Real Madrid în 10 oameni, Casemiro fiind eliminat în minutul 90, iar Barcelona a avut chiar și o bară în finalul partidei, însă tabela a rămas neschimbată până la final.

Departe de prestațiile de altădată, Leo Messi nu a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor și nici n-a dat vreo pasă decisivă în acest „Clasico”, dar chiar și așa rămâne golgheterul campionatului, cu 23 de goluri și 8 pase de gol. Superstarul argentinian este urmat de Benzema, Moreno (Villarreal) și Suarez (Atletico), cu câte 19 goluri fiecare.

Luptă în trei pentru titlul de campioană a Spaniei. Real, Atletico și FC Barcelona sunt umăr la umăr:

Real Madrid – 66 de puncte – 30 de etape jucate;

Atletico Madrid – 66 de puncte – 29 de etape jucate;

FC Barcelona – 65 de puncte – 30 de meciuri jucate.

sursa