Politica

Restricţii Revelion 2021. Anunţul făcut de Raed

Autoritățile nu introduc noi restricții în perioada Anului nou, însă cele în vigoare se mențin. Și în noaptea de Revelion este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00.
Restricţii Revelion 2021. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat recent că nu există discuţii pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare de restricții, dar a îndemnat populaţia să respecte restricţiile existente pentru că acestea previn răspândirea chiar şi a noii tulpini.

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există. Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a declarat Raed Arafat.
„Nu există în acest moment, eu ştiu că nu avem în acest moment intenţia să modificăm regulile. Înţeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situaţia în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri şi peste tot, în locuri greu de controlat şi să se infecteze. Înţeleg situaţia lor financiară, dar ei trebuie să înţeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populaţia care vrea să meargă în astfel de locaţii”, a spus Raed Arafat.

„Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenţia să înăsprim regulile, dar nu avem intenţia să relaxăm regulile”, a reiterat şeful DSU.

Restricţii Revelion 2021. În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:

Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie. Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

sursa