Scitech

Riot Games testează alfa prototipurile Valorant pe console

Riot Games testează alfa prototipurile Valorant pe console
Riot Games testează alfa prototipurile Valorant pe console

Portarea unui joc pentru PC în console precum PlayStation 4, Xbox One și Switch este o metodă eficientă pentru producători de a-și spori baza de jucători, în special pentru jocurile online multiplayer. Dar nu toate titlurile PC-urilor se traduc bine în jocul consolei. Disparitățile în schemele de control pot face ca jocul multiplă platformă să fie plăcut, ceea ce ridică îngrijorarea dezvoltatorilor Valorant, deoarece consideră că este adus în masă.
În ciuda comparațiilor sale cu Overwatch și Counter-Strike, Valorant Riot Games s-a dovedit a fi un trăgător de echipă tactică distractivă și populară. Așadar, nu este o surpriză faptul că dezvoltatorii încearcă să-l poarte în console.

Într-un interviu acordat GameSpot, producătorul executiv al Valorant, Anna Donlon, a declarat: „Cu siguranță suntem prototipuri [pe console] chiar acum”.

Cu toate acestea, Donlon a lămurit că studioul nu s-a angajat încă să porteze jocul. Vrea să fie sigur că Valorant poate juca bine pe console, lucru pe care îl testează cu prototipurile.

„Există o modalitate de a juca acest joc și există o modalitate de a experimenta acest joc, pe care nu suntem în totalitate siguri că se traduce complet pentru a consola jocul”, a spus ea.
Dezvoltatorii sunt preocupați în primul rând de aspectul competitiv al jocului. Ei nu doresc să compromită „integritatea competitivă” a lui Valorant, permițând jucătorilor să se simtă ca o platformă are un avantaj față de alta. În mod ideal, Riot ar dori ca jucătorii care joacă pe console să se simtă la egalitate atunci când se potrivesc cu cei de pe calculatoare.

Nivelarea terenului de joc între consola și jucătorii de PC este o comandă înaltă pe care majoritatea ar fi de acord că niciun dezvoltator n-a reușit să o facă, nu că nu au încercat. Problema principală constă în faptul că controlerele de consolă nu pot reproduce fizic capacitatea de răspuns și precizia unui mouse.

Pentru a compensa acest handicap în jocurile multiplă platformă , studiourile au încercat să pună în aplicare funcții de asistare a scopurilor. Totuși, acest lucru nu a fost bine primit. Mulți consideră că obiectivul ajută înclinarea scării prea mult în favoarea player-ului consolei, oferindu-le un avantaj asistat de computer.

O altă opțiune este de a activa controlul mouse-ului pe versiunile consolei. Xbox One și PlayStation 4 sunt capabile să recunoască intrările mouse-ului și tastaturii, dar trebuie să fie implementate în joc. Pentru mulți, nici aceasta nu este o soluție satisfăcătoare, mai ales pentru cei obișnuiți să folosească doar un controler.