Sanatate

S-a constatat că poluarea determină micșorarea penisurilor umane.

s-a constatat că poluarea determină micșorarea penisurilor umane.

Un epidemiolog și om de știință în domeniul mediului a publicat o carte care examinează legătura dintre substanțele chimice industriale și lungimea penisului.

Cartea doctorului Shanna Swan, Count Down, susține că lumea noastră modernă modifică dezvoltarea reproductivă a oamenilor și amenință viitorul speciei noastre.

Cartea prezintă modul în care poluarea duce la rate mai mari de disfuncție erectilă, scăderea fertilității și un număr tot mai mare de copii născuți cu penisuri mici. Deși faptul principal despre contracție poate suna ca o problemă de râs, cercetarea prezintă un portret sumbru al longevității și capacității umane de a supraviețui.

„În unele părți ale lumii, astăzi, în medie, douăzeci și ceva de ani sunt mai puțin fertile decât bunica ei la 35 de ani” , scrie dr. Swan , numind situația „criză existențială globală” în carte.

„Produsele chimice din mediul nostru și practicile de viață nesănătoase din lumea noastră modernă ne perturbă echilibrul hormonal, provocând diverse grade de ravagii reproductive”.

Potrivit cărții, oamenii îndeplinesc trei dintre cele cinci criterii posibile utilizate pentru a defini dacă o specie este sau nu pe cale de dispariție. „Doar unul trebuie îndeplinit”, scrie dr. Swan, „starea actuală a lucrurilor pentru oameni îndeplinește cel puțin trei”.

CE ÎNSEAMNĂ POLUAREA CARE CAUZEAZĂ ACESTE PROBLEME?
Potrivit cercetărilor doctorului Swan, această perturbare este cauzată de ftalați, substanțe chimice utilizate în fabricarea materialelor plastice, care pot afecta modul în care este produs hormonul endocrin.

Acest grup de substanțe chimice este utilizat pentru a ajuta la creșterea flexibilității unei substanțe. Acestea pot fi găsite în jucării, ambalaje alimentare, detergenți, produse cosmetice și multe alte produse. Dar dr. Swan consideră că aceste substanțe dăunează radical dezvoltării umane.

„Bebelușii intră acum în lume deja contaminați cu substanțe chimice din cauza substanțelor pe care le absorb în uter”, spune ea. O mare parte din lucrările recente ale doctorului Swan s-au concentrat asupra efectelor ftalaților, examinând inițial sindromul ftalatului la șobolani.

Cu toate acestea, în 2000, a existat o descoperire în domeniu și a devenit posibilă măsurarea dozelor mici de ftalați la om.
De atunci, Dr. Swan a scris lucrări despre modul în care aceste substanțe chimice pot trece între părinți și descendenții lor, impactul asupra dorinței sexuale a femeilor și – cel mai recent – asupra lungimii penisului.

Unul dintre cele mai faimoase studii ale sale a examinat intersecția dintre numărul de spermatozoizi și poluarea din 2017, în cercetări inovatoare care au analizat fertilitatea bărbaților din ultimele patru decenii. După ce a studiat 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși, dr. Swan și echipa ei au concluzionat că numărul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu 59% între 1973 și 2011.

Dar există o veste bună. De la crearea Agenției Europene de Mediu, cetățenii europeni sunt expuși cu 41% mai puțin poluare cu particule decât am fost acum două decenii. Se crede că aceste reglementări au oferit europenilor încă nouă luni de speranță de viață, în medie.
sursa