Extern

Schimbare majora in pasapoartele romanilor, iata ce trebuie sa stie toti cei care calatoresc!

O veste mare pentru toti romanii care calatoresc peste hotare, aproape 1,2 milioane de pasapoarte au fost eliberate pentru romanii din strainatate in 2016, relateaza www.romaniatv.net.

În primele două luni ale acestui an au fost depuse peste 220.000 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice, a anunţat, duminică, Ministerul Afacerilor Interne.

Serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple au primit anul trecut 1.186.199 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, în creştere cu  24%  faţă de anul 2015 şi cu 42% faţă de anul 2010.

‘Tendinţa de creştere a numărului de solicitări se menţine şi în acest an, în  lunile ianuarie şi februarie fiind primite 221.359 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice, faţă de 181.300 în aceeaşi perioadă din 2016, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Începând din 1 februarie, când a intrat în vigoare Legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, a fost eliminată plata taxei de 22 de lei pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi simple temporare, precum şi tariful suplimentar de 100 lei pentru eliberarea paşaportului simplu temporar.

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor pot fi achitate prin virament, prin mijloace de plată online, prin mandat poştal sau în numerar la casieriile instituţiilor prefectului sau la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului la care acestea îşi au deschise conturile”, scrie News.ro.