Scoala se schimba! 10-15 elevi, 4 ore pe zi. Un curs va tine 30 de minute. Restul online!

Se modifica scoala, deoarce Institutul National de Sanatate Publica, trimite un mesaj Ministrului Invatamantului, despre cum e va modifica scoala, adica la inceputul lui septembrie, pe data de 14, relateaza a1.ro.

Deci din toamna, clasele de maxim 10 – 15 elevi, vor avea doar  patru ore pe zi, iar fiecare curs al orei dureaza doar 30 de minute, iar in conditiile din care jumatate din elevi vor invata acasa, online.

Citește și: La ce ajută sfeștania într-o casă? Importanța binecuvântării și beneficiile spirituale

Documentul cu regulile a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis în școli de către DSP pe 29 mai și cuprinde măsurile de protecţie ce trebuie aplicate “pentru reluarea activităţilor în unităţile pentru educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, clasele 0-XIII, în contextul epidemiologic al COVID 19”.

Redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020, conform structurii anului școlar 2020-2021, precizează Edupedu.ro.
În timpul orelor de curs, elevii trebuie să păstreze între ei o suprafață de patru metri pătrați, regulă impusă și la examenele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat.

Citește și: Nereguli grave în centrele de asistență socială din Mureș: O problemă ce necesită acțiuni urgente

Specialiștii scriu că “este posibilă creșterea numărului de elevi în funcție de condițiile locale, dar trebuie îndeplinită condiția unui singur copil în bancă”, însă nu este precizat ce înseamnă această creștere a numărului.

De asemenea, numărul maxim de elevi pe clasă trebuie să nu depășească jumătate din efectiv, iar ceilalți școlari vor face activități online, se mai arată în noul regulament. Concret, specialiștii INSP recomandă “participare alternativă a elevilor, prin rotație, la orele de clasă online a unei părți din elevi, ceilalți fiind prezenți fizic la școală (de preferat în prima etapă, întrucât asigură un timp de expunere mai redus pentru fiecare elev)”.
Institutul Național de Sănătate Publică susține că “experimentele la orele de chimie/fizică/biologie care necesită mișcare și/sau interacțiune strânsă între elevi nu trebuie organizate”.

Citește și: Este gratuit sau nu învățământul de stat în România?