Extern

Șefă de poliție și șefa unei rețea de trafic de droguri

Șefa de poliție Joanne Marian Segovia, care lucrează pentru Asociația Ofițerilor de Poliție din San Jose (POA) din 2003, a fost acuzată de tentativa de a importa ilegal un opioid sintetic numit Valeryl fentanil.

Ea riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare federală dacă va fi găsită vinovată, potrivit autorităților.
Aceasta nu este persoana pe care am cunoscut-o, persoana care a lucrat cu familiile ofițerilor căzuți, a organizat strângeri de fonduri pentru copiii ofițerilor. O cunosc de peste un deceniu”, a declarat Pritchard.

Potrivit plângerii, femeia în vârstă de 64 de ani ar fi primit cel puțin 61 de pachete la casa ei din San Jose din diferite țări – inclusiv China, Canada și India – între octombrie 2015 și ianuarie 2023.
Pachetele au fost marcate ca suplimente alimentare, cadouri de nuntă, machiaj, ciocolată și alte articole pentru a deghiza drogurile, au spus procurorii.

În schimb, pachetele conțineau diverse droguri, inclusiv opioide sintetice mortale și Tapentadol, care este utilizat în mod normal pentru a trata durerea severă cauzată de leziunile nervoase de la diabet.
Procurorii susțin că Segovia a schimbat mesaje pe WhatsApp între ianuarie 2020 și martie 2023 cu cineva care folosea un cod de țară din India.

Într-un mesaj trimis la 2 mai 2022, Segovia a scris: „Îmi pare atât de rău, sunt într-o călătorie de afaceri pentru că am avut doi ofițeri împușcați! Ar trebui să fiu acasă mâine seară, dar voi face cumpărăturile cât de curând pot.

sursa