Sport

Simona Halep a învins-o pe Sara Sorribes Tormo

Simona Halep, locul 3 mondial în tenisul feminin, a învins-o pe Sara Sorribes Tormo (#46 WTA) în primul tur de la Mutua Madrid Open 2021.

Dublă-câștigătoare a competiției de pe zgura din capitala Spaniei, românca s-a impus în o oră și 24 de minute, scor 6-0 / 7-5.

Simona Halep s-a calificat în turul II de la WTA Madrid. Locul 3 mondial a învins-o în două seturi pe Sara Sorribes Tormo

Simona Halep a început excelent partida și a închis primul set după 28 de minute, fără să piardă vreun ghem. Actul secund părea că decurge în aceeași direcție, cu locul 3 mondial ajungând rapid la scorul de 5-1.

Cu toate acestea, probabil eliberată de emoții și realizând că nu mai are nimic de pierdut, Sara Sorribes Tormo a început o revenire de senzație și a egalat situația la un neverosimil 5-5. În cele din urmă, românca a revenit în joc și a câștigat următoarele două ghemuri, obținând astfel calificarea în turul al doilea.

A fost a doua confruntare dintre Simona Halep și Sara Sorribes Tormo, beneficiară a unui wild-card. Prima a avut loc tot pe zgură, în primul tur de la French Open 2020, și s-a încheiat cu un deznodământ similar – victorie Halep în minimum de seturi.

În 2020, Mutua Madrid Open a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19. La ultima prezență pe zgura de la Madrid, cea din 2019, Simona Halep a ajuns până în marea finală, unde avea să piardă în compania lui Kiki Bertens. Totuși, constănțeanca a câștigat turneul de două ori, în 2016 și 2017.

Trei românce au intrat vineri pe zgura din capitala Spaniei, însă celelalte două au părăsit competiția.

Irina Begu, care venise din calificări, a cedat în trei seturi cu Daria Kasatkina, 6-4 / 4-6 / 6-7, deși a câștigat primul set și a salvat șapte mingi de meci. Sorana Cîrstea a fost eliminată și ea, fiind învinsă de Jessica Pegula, scor 6-7 / 3-6.

sursa