Actualitate

Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă în timp ce dădea mită

Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea. I-ar fi promis acesteia o sumă de bani pentru a obține o condamnare mai blândă pentru ginerele ei.

Soacra primarului Cătălin Cherecheș ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce îi dădea bani judecătoarei care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție, pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Cluj, în care este vizat edilul.

Ofiţerii DNA au prins-o în flagrant pe soacra primarului când încerca să dea o primă tranşă de 50.000 de euro mamei judecătoarei. Întâlnirea ar fi avut loc într-un restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în pe 20 mai 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Acesta fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Curtea de Apel Cluj ar urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie, după ce pronunțarea fusese, inițial, programată pe 19 octombrie.

Într-o primă reacţie, primarul a declarat că nu ştie despre ce este vorba: „Mi se pare o prostie. Nu ştiu despre ce este vorba. Eu sunt la birou, îmi văd de treabă. Nu a făcut-o în numele meu. Să-i se aplice prevederile legale. Lucrurile astea mi se par niște cretinități. Trebuie să fii tâmpit. Lăsați-mă să vorbesc cu nevastă-mea, să știu despre ce e vorba. Lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat. Nu stă în Baia Mare și nu avem tangență. De unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei? Nu e exclus să fie o manevră, chiar și de soacră făcută”, a declarat Cătălin Cherecheș

sursa