Auto

Soferi, grabiti-va cu inmatriculatul! Ministrul Mediului va prezenta o noua taxa, masinile importate sunt controlate drastic, iar masinile vechi vor fi interzise!

Ministerul Mediului a luat decizia ca posibilul unor taxe la masinile vechii s-au chiar excluderea lor din circulatie

De astfel, masinile importate vor fi controlate mai drastic fata de celelalte.

 

Constantin a spus: „Eu gandesc impreuna cu alte institutii ale statului, in momentul de fata, un sistem modern, astfel incat sa nu venim cu taxare suplimentara pe cetatean, dar in acelasi timp sa ne asiguram ca avem autoturisme din ce in ce mai putin poluante care sa fie pe strazile noastre, mai ales in zonele unde avem aglomerari urbane.

O sa prezentam, probabil saptamana viitoare, un sistem modern, european, pe care l-am gandit, astfel incat sa fie toata lumea multumita si sa ne atingem obiectivele de mediu”.

Este posibilul ca statul sa actioneze mai drastic pentru importul de masini din strainatate, dar cu atat si modificarea impozitului in functie de anul fabricatiei si motorizarea.

Proprietarul avand o masina mai veche si cu capacitatea motorului mai mare, cu atat va plati taxa mai mult.

 

La fel de bine, sunt sanse mari sa vedem niste interdictii urbane, in zonele aglomerate, 

asa cum se intampla in diverse capitale europene.

Adica cine vrea cu masina in centru, sa plateasca o taxa.

Cine vrea cu masina veche in centru, sa plateasca alta taxa.

Si asa mai departe…

Poate ca actualul Guvern, inclusiv ministerul Mediului, nu mai vrea suprataxarea cetateanului. Insa poate oricand sa bage o taxa mai mare de impozitare pentru masinile deja inscrise si, pentru masinile aduse de afara, ori o limitare in functie de norma de poluare, ori o limitare pe baza noxelor de CO2 declarate de fiecare producator pentru un anumit model.