Actualitate

Soldat din DEJ condamnat pentru CORUPERE DE MINORI

Soldat din Dej, condamnat la închisoare pentru corupere de minori. Constantin Marius Maxim, originar din județul Botoșani, a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, prin decizia Judecătoriei Dej. Bărbatul este acuzat că și-ar fi provocat plăceri sexuale în prezența unei fetițe de opt ani pe care a ademenit-o cu mâncare sau bani.

Constantin Marius Maxim a fost obligat de instanță să plătească daune morale în valoare de 15.000 de euro fiecare dintre cele două victime ale sale.

În plus, bărbatul originar din Botoșani trebuie să achite cheltuielile de judecată, în valoare de 3.500 de lei. Hotărârea pronunțată de Judecătoria Dej nu este definitivă și poate fi atacată cu apel relateaza libertatea.ro.
Dacă sentinţa va rămâne definitivă, din pedeapsă ar urma să i se scadă perioada petrecută în arest. Astfel, din momentul în care a fost reținut şi până la data pronunțării sentinței, botoşăneanul stătuse în arest şi în arest la domiciliu un an şi patru luni, ispăşind mai mult de jumătate din pedeapsă, conform sursei citate.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de corupere sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale şi ultraj contra bunelor moravuri.

În septembrie 2016, Constantin Marius Maxim, angajat al unei unități militare din Dej, și-ar fi provocat plăceri sexuale în prezența unei fetițe de opt ani. O femeie a alertat Poliția, după ce a văzut gesturile obsecene făcute de militar în față cu copila.

Polițiștii au descoperit că bărbatul ar fi profitat în repetate rânduri de naivitatea fetiței. Militarul o ademenea cu bani sau diferite produse alimentare în scări de bloc, într-o pădure de la marginea orașului sau chiar în spatele unor tomberoane. Acolo, bărbatul își provoca plăceri sexuale în timp ce îi arăta fetiței filme pentru adulți.

Potrivit anchetatorilor, scenele s-ar fi petrecut de mai multe ori în decursul a aproape patru luni. În urma investigațiilor, militarul Constantin Marius Maxim ar fi profitat de fetiță de trei ori. Mai mult, el ar fi racolat prin aceeași metodă și altă fetiță pe care a vrut să o păcălească cu o pungă de chipsuri.

La începutul lunii septembrie 2016, militarul urma să se întâlnească din nou cu fetița de opt ani, însă a fost prins de polițiști care l-au încătușat.

Constantin Maxim a reușit să se pensioneze, iar, în aceste condiții, Tribunalul Militar a renunțat la judecarea cauzei, conform gazetadecluj.ro.

Bărbatul este originar din Botoșani și este tatăl a trei fetițe. Militarul a participat și la două misiuni internaţionale în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.