Social

Sorin Cîmpeanu: ”Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică”

Ministrul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu a declarat, luni seara, la un post TV, că s-a stabilit ca examenele naţionale ale elevilor să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a se asigura relevanţa lor. Ministrul a declarat că nu exclude niciun scenariu privind reluarea cursurilor în format fizic, iar la finalul lunii ianuarie se va anunţa dacă din data de 8 februarie elevii se vor întoarce în şcoli.

Am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale. Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Referitor la deschiderea școlilor, ministrul Educației a specificat: „Nu excludem niciun scenariu, nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie”.

Sorin Cîmpeanu a spus că, în mod sigur, până pe 8 februarie se va învăţa online, iar elevii vor putea merge în şcoli în funcţie de rata de infectare de după vacanţa de iarnă.

Sursa