Social

Sorin Cîmpeanu: „Riscul de abandon școlar crește din cauza procesului deficitar de predare online din România”

Abandonul școlar crește în România din cauza neajunsurilor pe care le întâmpină elevii care învață online, a declarat ministrul Educaţiei, joi. Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că trebuie luate măsuri urgente pentru a combate fenomenul.

Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare şi se adaugă unei rate de abandon şcolar deja foarte mari. Trebuie să ne concentrăm cât mai eficient asupra acestui aspect şi concentrarea se poate face doar încercând să se recupereze prin acţiuni remediale pierderile care sunt structurale„, a spus ministrul, la Forumul Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România, scrie b1.ro.

Deși profesorii și-au dat toată silința, nu au fost pregătiţi pentru noua metodă de predare, a mai spus ministrul.

Foarte mulţi colegi profesori din România au avut bune intenţii, însă nu au fost pregătiţi pentru predarea online. Riscurile de creştere a abandonului şcolar în urma pierderilor structurale – diferenţa între online şi clasic şi a celor conjuncturale – acces internet, acces echipamente este foarte mare„, a arătat ministrul Educaţiei.