Extern

Stuttgard: Vitrinele magazinelor au fost sparte

Scene de coșmar în Stuttgart unde mai multe grupuri violente s-au luptat sâmbătă noaptea cu forțele de ordine, devastând centrul orașului și rănind mai mulți trecători scrie b1.ro.

Situația este complet scăpată de sub control”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției duminică dimineața despre incidentul petrecut sâmbătă în Stuttgart. După lupte de stradă care au durat câteva ore, ordinea a fost restabilită spre dimineață.

Scene violente au fost surprinse de mai mulți martori care au filmat momentul în care mai mulți tineri loveau vitrinele magazinelor sau smulgeau pietre din pavaj folosite apoi pentru a le proiecta către forțele de ordine.

Purtătorul de cuvânt al poliției a spus. În filmări se poate vedea cum lanțuri întregi de magazine au fost atacate, precum și mai multe vehicule parcate în zona centrală a orașului. Mai mult, unii atacatori au jafurit magazinele ale căror vitrine au fost sparte.
Nu mai puțin de 20 de persoane au fost arestate până în acest moment și cewl puțin 12 polițiști au fost răniți în urma luptelor.

Incidentele violente au fost declanșate în timpul unui control desfășurat de polițiști legat de suspiciunile privind traficul de droguri. Mai multe persoane s-ar fi solidarizat cu cei anchetați și au declanșat revolta împotriva forțelor de ordine, scrie welt.de.

Mai multe persoane, multe dintre ele deghizate, s-au revoltat în centrul orașului Stuttgard, aruncând cu pietre spre mașinile poliției și spărgând și jefuind vitrinele magazinelor.