Anul Nou este ca un început, un nou drum, o nouă etapă pentru fiecare dintre noi, iar superstițiile ne oferă posibilitatea de a ne aduce, în noul an, anumite beneficii, cum ar fi sănătate, fericire, noroc la bani, dar și dragoste.
Pentru a avea noroc, sănătate, fericire şi bani în noul an, tradițiile spun că este bine să punem în practică mici trucuri şi superstiţii.
În noaptea dintre ani, se spune că noul an trebuie să te prindă cu bani în buzunar, pentru a avea parte de câştiguri financiare şi bunăstare.
Citește și: Relații în funcție de zodie: Ce zodii se potrivesc cel mai bine
În cazul în care vrei să scapi de probleme şi obstacole este bine să mănânci pește, pentru a avea agilitate. De asemenea, nu este indicat ca în prima zi a anului să consumi carne de pui sau găină, pentru că nu vei da randament pe tot parcursul anului.
Dacă vrei ca în noul an să nu ai probleme cu banii este recomandat ca în noaptea de Revelion să nu împrumuți bani și să nu intri cu datorii în anul următor.
Se spune că în noaptea de Revelion este bine să porţi o haină nouă care simbolizează schimbarea și prospeţimea, dar și pentru a te bucura de cât mai multe cadouri, în noul an.
În noaptea dintre ani este important să aveți ceva roșu pe voi, deoarece este culoarea dragostei și veseliei. Această superstiție va ajută să aveți un nou an plin de noroc, iubire și vă apără de spiritele rele şi privirile malefice.
În noaptea de Anul Nou se spune că este indicat să se consume struguri sau stafide, pentru a avea mulţi bani în anul care vine.
Noaptea dintre ani îți oferă posibilitatea de a-ți vedea cea mai mare dorință împlinită, însă cu o condiţie: să nu dezvălui nimănui ce-ţi doreşti.
Dacă îți dorești un an nou mai luminos, este important ca în seara de Revelion să aprinzi o lumânare sau o candelă, pe care să o lași aprinsă până dimineaţa.
În primele minute ale noului an este bine să deschidem larg, pentru câteva minute, toate uşile şi ferestrele, pentru a scăpa de spiritele rele şi tot ceea ce este negativ.
O altă superstiție spune că în noaptea dintre ani și pe 1 ianuarie nu se plânge, pentru a nu avea un an cu evenimente triste.
Așa cum românii au anumite obiceiuri, și cei de peste hotare au unele de care țin cont pentru a se avea parte de un an nou mai bun. Așadar, în noaptea de Anul Nou, în Danemarca, oamenii obişnuiesc să spargă farfurii în uşa vecinilor. Se consideră că familia care are cele mai multe cioburi în faţa uşii va avea parte şi de cel mai mult noroc.
În noaptea de Revelion, Grecii mănâncă o pâine specială numită Vasilopita, în interiorul căruia este ascuns un bănuţ, iar cine primeşte bucata cu premiul va avea noroc în anul care vine. La Napoli, în Italia, Anul Nou este întâmpinat printr-un obicei special, care constă în a arunca pe fereastră obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut.
Citește și: Profeția tulburătoare a Sfântului Nil: O oglindă a vremurilor actuale