Extern

Tânăra de 20 de ani a pus pe jar zeci de poliţişti

O tânără de 20 de ani a pus pe jar Poliţia din Austria. Zeci de agenţi au căutat-o ore-n şir cu câini de urmă în zona Kienberg. Femeia a fost găsită aproape îngheţată în apropierea unui conac.

Româncă găsită îngheţată în zăpadă lângă conac din Austria. Poliţiştii au fost alertaţi, luni, despre o tânără care ar fi vrut să-şi pună capăt zilelor.

Am primit alarma prin intermediul centrului de control, ni s-a spus că o persoană isterică a sunat din Kienberg, de la gară, a coborât dintr-un vehicul şi a luat-o la fugă. Femeia a sunat la numărul de urgenţă şi şi-a exprimat intenţia de a se sinucide.”, a declarat Thoam Heinreichsberger, comandatul de poliţie care a condus operaţiunea.
Poliţiştii au intervenit imediat la gara din Kienberg, unde au făsit o maşină în care se aflau două persoane. Femeia şi bărbatul, ambii din Viena, vizitaseră un prieten într-o localitate din apropiere şi erau în drum spre casă.
Oamenii au anunţat că prietena lor dispărută, o româncă de 20 de ani, consumase alcool şi ar fi spus pe drumul spre casă că trebuie să meargă la toaletă.

Şoferul s-a oprit apoi în gara Kienberg, iar tânăra a ieşit din maşină şi a fugit. Cei doi ar fi pierdut-o din vedere din cauza întunericului. Înainte de a le cere să oprească maşina, românca se certase la telefon cu iubitul ei.

La faţa locului au fost chemai multe echipaje de Poliţie, cu câini de urmă. Elicopterul chemat de urgenţă nu a putut decola din cauza vremii.

Fata a fost sunată, însă nu a răspuns. La aproape o oră şi jumătate de la primul apel, tânăra de 20 de ani a sunat din nou la numărul de urgenţă. A povestit că se rătăcise şi îi era foarte frig.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, românca dispărută a fost găsită lângă conacul din Kienberg.

„Femeia era complet dezorientată şi bineînţeles sever hipotermică, la temperata sub zero grade de afară. Norocul ei a fost că nu a căzut în râul din apropiere, în întuneric”, a mai spus comandatul de poliţie.

Crucea Roşie a îngrijit-o pe femeia care suferise şi răni uşoare şi a dus-o la spital. Toţi cei trei ocupanţi ai vehiculului sunt investigaţi pentru o posibilă încălcare a restricţiilor de mişcare în vigoare în Austria din cauza pandemiei de COVID-19.

sursa