Actualitate

Tavanul Sălii de Clasă S-a Prăbușit: 4 Elevi Răniți

Patru elevi au fost răniți după ce tavanul unei săli de clasă de la Școala Gimnazială Alămor din localitatea Loamneș, județul Sibiu, s-a prăbușit. Incidentul s-a petrecut miercuri, iar autoritățile au intervenit prompt pentru a acorda ajutor scrie romaniatv.net

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Sibiu, tavanul din plăci de rigips s-a desprins de pe planșeu în timpul unei pauze, când în sala de clasă se aflau cei patru elevi. Aceștia au fost transportați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu pentru îngrijiri medicale.

Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, a explicat că construcția din rigips a tavanului, care datează de acum 20 de ani, s-a desprins din cauza curentului puternic care a mișcat geamurile în timpul pauzei. Clădirea școlii, în care s-a produs incidentul, este una veche, datând din anii 1930.

Echipajele de intervenție au acționat cu promptitudine, iar pompierii au intervenit cu autospeciale de stingere și de transport personal și victime multiple, împreună cu echipaje SMURD. Din fericire, elevii răniți sunt conștienți și prezintă doar leziuni ușoare la membrele superioare și dureri cervicale.

Primarul a precizat că autoritățile au fost alertate imediat, iar evaluarea copiilor a fost realizată de personal specializat. În prezent, se desfășoară investigații pentru a determina exact cauzele prăbușirii tavanului și pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta în viitor.